Colormanagment


Onze specialisten op het gebied van colormanagement en branding bewaken uw logo en huisstijl tot in de puntjes. Altijd exact dezelfde kleur, op welk materiaal dan ook. En dat lijkt eenvoudiger dan het is. Zo heeft textiel bijvoorbeeld meer inkt nodig dan PVC om hetzelfde resultaat te bereiken. Zelfs het weer heeft of kan invloed op het resultaat.
 

Naast het feit dat we de allerbeste software en machines in huis hebben, zijn doorlopende controles en trainingen van onze medewerkers dus heel belangrijk.

Ook maken we een uniek profiel aan met alle technische details van uw huisstijl. Zo bent u altijd verzekerd van het beste resultaat op ieder materiaal!
 
Colourmanagement is een systeem dat ervoor zorgt dat het kleurgevoel gelijk blijft tussen verschillende apparatuur of media om kleuren juist weer te geven.
 
Dit is een ingewikkeld proces, omdat machines verschillende technologieën en modellen gebruiken om kleur te produceren. Daarbij komt dat de perceptie van kleuren onvoorspelbaar is in verschillende situaties. Een zelfde kleur kan er in verschillende situaties heel anders uitzien. Bij kleurmanagement worden alle factoren binnen het kleurgedrag (ook wel kleurruimte genoemd) beschreven en aan elkaar gerelateerd.

Colourmanagement is een gegeven waar je niet meer omheen kunt aangezien alle machines die kleuren kunnen reproduceren van elkaar verschillen. We hebben kleurprofielen nodig die voor iedere afzonderlijk machine die specifieke kleurruimte beschrijven. De computer berekent de onderlinge verschillen waardoor het kleurgevoel constant blijft.